Voor al uw MKB-financieringen

Ondernemer in privéOndernemer in privé

Eigen woning kopen

Op het moment dat iemand een eigen woning wil kopen dan kijken banken in beginsel naar de waarde van de woning (banken willen hypothecaire zekerheid hebben) en naar het inkomen (ze willen inkomenszekerheid hebben). Voor werknemers is het voor het bepalen van het inkomen voldoende om een salarisstrook en een jaaropgave te overleggen. 

Als een zelfstandig ondernemer een huis wil kopen dan wil de bank, naast hypothecaire zekerheid van de woning, ook inkomenszekerheid. Een veel gehoord misverstand is dat u minimaal 3 jaar ondernemer moet zijn om een particuliere woningfinanciering te kunnen krijgen. Ook wanneer u nog niet over drie afgesloten boekjaren beschikt kunt u in veel gevallen een woningfinanciering aanvragen. Het inkomen wordt bij ondernemers bepaald aan de hand van de jaarcijfers van de onderneming. Hiervoor wordt door de bank zelf of door een externe rekenkundige een inkomensverklaring opgesteld. Een hypotheekaanvraag voor een ondernemer is daarom veel complexer dan wanneer er sprake is van een (vast) loondienst verband. Een goede voorbereiding is het halve werk! Dijkstra MKB Advies begeleidt u graag  in het aanvraag proces van een inkomensverklaring en een woningfinanciering. 
 

Commercieel vastgoed

Steeds meer ondernemers kiezen voor een belegging in commercieel of recreatief vastgoed in BOX 3. Het gaat vaak om verhuurde bedrijfs-/kantoorpanden, woningen/appartementen en vakantiewoningen. Investeren in vastgoed kan een vruchtbare belegging zijn. Een manier om een extra inkomstenbron te genereren of om te voorzien in uw oude dag. Er zijn diverse financieringsmogelijkheden om te investeren in commercieel vastgoed. Bent u benieuwd welke dit zijn?  Maak direct een afspraak.  

Dijkstra MKB Advies